Ознака: добрососедство

Вести

Бугарите го покажаа „добрососедството“ – Некст тајм обвинет за кражба на „Слушам кај шумат шумите“

Најновата преработка на рок групата Некст Тајм е предмет на обвинувања во Бугарија според кои Македонија го присвојува бугарскиот фолклор, пишува Република.Бугарските медиуми пишуваатдека „кражбата“ на песната „Слушам кај шумат шумите“ […]

Вести

Не можам да го изедначам непризнавањето на македонскиот јазик со барање за поголемо добрососедство

Во 2017 година вие некому да му кажете дека не може да има јазик или дека неговиот јазик е само уставна категорија, односно го толкуваме дека е бугарски, но бидејќи […]

Вести

Како ќе градиме добрососедство со византиски игри?

Толку од транспарентноста, демократичноста и потпирањето на граѓаните… Срамота!!! Ова е договор за добрососедство, а не државна тајна! Како ќе градиме добрососедство со византиски игри?, напиша на својот ФБ профил […]