Ознака: Дојранско Езеро

Живот

Сом тежок 50 килограми уловиле спортски риболовци во Дојранско Езеро

Спортските риболовци Никола Полизовски и Александар Христоманов од Струмица вчера околу 17 часот уловија сом тежок точно 50 килограми. – Сомот го уловивме со техника „бучка“, со мамец жива риба. […]

Вести

Водостоите на дел од реките во Македонија се зголемени

Зголемени водостоите на реките, Дојранското Езеро трипати над просекотВодостоите на дел од реките во Македонија се зголемени и го надминаа ноемврискиот просек по обилните врнежи дожд кои ја зафатија државата. […]

Вести

МЗШВ: Пронајдените примероци риба во Дојранско Езеро не се опасни за луѓето

Прелиминарните истражувања на пронајдените примероци риба во Дојранското Езеро покажуваат дека станува збор за неавтохтон вид на риба што досега не е сретнат во езерото, кој што најмногу се храни […]

Вести

ФОТО: Погледнете каква вилица има рибата од Дојранско Езеро!

Дел од медиумите објавија дека повеќе рибари што ловат во Дојранско Езеро биле каснати од непозната риба, за која биле уверени дека е пирана, опасна риба што живее во јужноамериканските […]

Црна хроника

Непознат сторител пуштил аквариумски пирани во Дојранското езеро

Рибите кои рибарите во Дојран ги извадиле од езерото биле пирани, потврдила анализата на охридскиот хидробиолошки завод.Според информациите, станува збор за аквариумски вид на пирани кои најверојатно некој ги пуштил […]

Вести

НЕКОГАШ И СЕГА: Дојран привлекува туристи со убавината!

Дојранско Езеро е најмало тектонско езеро во Република Македонија. Се наоѓа во нејзиниот југоисточен дел, заземајќи површина од 43,1 км².Поради јодот кој го испуштаат алгите за време на нивното цветање […]

Вести

Тодоров: Водата во Дојранско Езеро е комплетно исправна за капење

Водата во Дојранско Езеро е комплетно исправна за капење, не предизвикува опасност по здравјето на луѓето и нема потреба од никакви ограничувања, изјави денеска министерот за здравство Никола Тодоров, при […]