Ознака: Државен архив на Република Македонија

Вести

Држвниот архив на Република Македонија ќе ја промовира едицијата „Црните страници на УДБА и во Битола

Држвниот архив на Република Македонија ќе ја промовира едицијата „Црните страници на УДБА и во БитолаНа 11.11.2016 (петок) со почеток од 14 часот во НУ Народен театар – Битола, Држвниот […]

Вести

Димовски: На мои 16 години сум бил следен заради идејата за самостојна и демократска Македонија

Промоција на едицијата „Црните страници на УДБА“ која што неодамна беше издадена од страна на Државниот архив на Македонија денес се одржа во Велес на која што присуствуваа голем број […]

Вести

Посета на Генералната дирекција на Архивите на Албанија во Тирана од страна на д-р Филип Петровски

Посета на Генералната дирекција на Архивите на Албанија во Тирана од страна на д-р Филип Петровски, директор на Државниот архив на Република Македонија. Ве информираме дека на на 30 јуни […]

Издвојуваме

Се одржа обука за уредување на Википедија во просториите на Државниот архив на РМ

Во деновите на 1, 2 и 3 јуни 2016 година, во просториите на Државниот архив на Република Македонија беше одржана обука за уредување на Википедија. На обуката зедоа учество вработени […]

Вести

Филип Петровски е избран член на Извршниот и уредувачки одбор на EURBICA

Директорот на Државниот архив на Република Македонија е избран член на Извршниот и уредувачки одбор на EURBICA – Eвропски регионален огранок на Меѓународниот архивски совет (European Board of the International […]

Вести

Директорот на Државниот архив на Република Македонија, д-р Филип Петровски, е избран за член на извршниот и уредувачки одбор на EURBICA

Директорот на Државниот архив на Република Македонија, д-р Филип Петровски, е избран за член на извршниот и уредувачки одбор на EURBICA – Европски регионален огранок на Меѓународниот архивски совет (ICA). […]