Ознака: ДРЖАВНА ИЗБОРНА КОМИСИЈА

Вести

ДИК: Засега нема приговори за резултатите од изборите

До Државната изборна комисија (ДИК) до денеска до 14:00 часот политичките партии и коалициите не поднеле приговори за гласањето, сумирањето и утврдувањето на резултатите од неделните предвремени парламентарни избори, информираат […]

Вести

На полноќ завршува рокот за доставување на кандидатски листи за изборите на 11 декември

На полноќ завршува рокот за доставување на кандидатски листи за предвремените парламентарни избори закажани за 11 декември.Политичките партии во јавноста ги објавуваат носителите и листите за шесте изборни единици, но […]

Вести

Во ДИК пријавени 3642 граѓани со спорни записи

До денеска напладне, до Државната изборна комисија (ДИК) се пријавиле вкупно 3.642 граѓани чиишто записи во Избирачкиот список по извршените вкрстени и теренски проверки се спорни, односно има несовпаѓање на […]