Ознака: дукат

Балкан

Србија забрани промет на млеко од 27 фарми и 46 домаќинства

Министерството за земјоделство на Србија објави во средата дека превентивно забрани пуштање во промет на сурово млеко од 27 фарми и 46 семејни домаќинства. Оваа мерка е донесена по вонредните […]

Балкан

Дукат привремено го прекина откупот на млеко од спорните фарми

Дукат привремено го прекина откупот на свежо сирова млеко од 180 фарми во источна Хрватска каде во млекото беше најдено покачено ниво на афлатоксин, а откупот ќе продолжи штом фармите […]