Ознака: дупли маски

Живот

Некои носат дупли маски со надеж дека ќе ги заштитат повеќе – еве што мислат епидемиолозите за тоа!

Американските здравствени власти долго време ги советуваа луѓето да носат трислојна маска од платно, хируршка маска или маска N95 за да се заштитат од ковид-19. Но, некои, вклучително и многумина […]