Ознака: Духовден – Слегување на Духот Свети

Вести

Денеска е Духовден – Слегување на Духот Свети

Овој празник се смета за роденден на Христовата црква. Имено, пред вознесението Христос им порача на апостолите да останат во Ерусалим и да го чекаат слегувањето на Духот-Утешител. На десеттиот […]

Вести

Денеска е најтежок празник: Најбрзо направете го ова за да се заштитите од несреќа

Денеска е Духовден – Слегување на Духот Свети (Прв ден). Овој празник се смета за роденден на Христовата црква. Имено, пред вознесението Христос им порача на апостолите да останат во […]