Ознака: дуња

Здравје

Неколку причини зошто треба да јадете дуња

Дуњата е витаминска бомба и уште одамна се користи во народната медицина. Ова овошје потекнува од југозападна Азија и се користи како средство за ублажување кашлица и смирување на стомачни […]

Живот

Најдобриот есенски лек! Еве што се лечи дуњата

Лековити се и плодот и листовите и семето, а особено сокот и сирупот. Благодарение на танинот и слузта поволно делува на работата на цревата и ги спречува инфективните болести.Дуњата, овошјето […]