Ознака: д-р Пит Сулак

Живот

Плачењето ја одржува здравата тежина

Покрај тоа што ја олеснува психичката состојба, се покажа дека плачењето ја одржува здравата тежина.Според д-р Пит Сулак од Универзитетот во Тенеси, плачот го намалува нивото на кортизол во организмот, […]