Ознака: еве кои обичаи

Живот

Утре е Тодорова сабота или Тодорица, кои обичаи се врзуваат за овој празник

Светиот Великомаченик Теодор Тирон живеел во понтискиот град Амасија за време на римскиот цар Максимилијан. За време на владењето на овој цар извршена е најжестока хајка против христијаните. Тогаш настрадал […]