Ознака: ЕВН МАКЕДОНИЈА

Вести

ЕВН Македонија го отвори првиот Изложбен центар за електрична енергија во Македонија

Македонија доби Изложбен центар за електрична енергија, прв од ваков вид во земјата и регионот. Сместен во автентичниот и оригинален простор на старата Хидроцентрала Матка, Изложбениот центар  „Матка“  ја раскажува […]

Вести

ЕВН Македонија дел од глобалната акција „Час на планетата земја“

Скопје, 24 март 2017:Со симболично исклучување на електричната енергија од логото на зградата во Скопје и во сите Корисничко енергетски центри низ земјава, на 25. март од 20:30 до 21:30 […]

Вести

„Да споделиме радост“: Хуманитарна акција на ЕВН Македонија и Црвен крст

ЕВН Македонија и Црвен крст на Република Македонија и годинава ја организираат хуманитарната акција „Да споделиме радост“.Во рамките на оваа акција 300 деца од социјално загрозени семејства и деца со […]