Ознака: еврејска заедница

Вести

Честитка од Димитриев по повод еврејскиот празник Ханука

Претседателот на Владата на Република Македонија за спроведување на изборите Емил Димитриев, по повод големиот еврејски празник Ханука, упати честитка до претседателот на Еврејската заедница Берта Романо-Николиц и до членовите […]

Вести

Честитка од претседателот Иванов по повод еврејскиот празник Ханука

Претседателот Ѓорге Иванов по повод еврејскиот празник Ханука денеска упати честитка до Берта Романо Николиќ, претседател на Еврејската заедница на Република Македонија, како и до сите припадници на Еврејската заедница […]

Вести

Груевски упати честитка до еврејската заедница по повод празникот Рош Хашана

Честитка по повод празникот Рош Хашана на еврејската заедница во Република Македонија, од Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, г. Никола Груевски.Почитувана г-ѓо Романо-Николиќ, Вам и на припадниците на Еврејската заедница во Република […]

Вести

Димитриев со честитка до еврејската заедница по повод Рош-Хасана

Претседателот на Владата за спроведување на изборите Емил Димитриев упати честитка до претседателот на Еврејската заедница во Македонија и до припадниците на еврејската заедница во која им ја честита еврејската […]