Ознака: еврообврзница

Вести

Мукоски: Функционери на СДСМ мора кривично да одговараат за постапките

Крсто Мукоски на денешната седница на чиј дневен ред се наоѓа ребалансот на Буџетот за 2016 година, опомени дека кривично мора да се одговара за однесување какво што демонстрираше СДСМ […]

Вести

Министерството за финансии ќе поднесе тужба против СДСМ за клевета за еврообврзницата

Министерството за финансии во интерес на точно информирање на јавноста повеќе пати истакнуваше дека еврообврзницата е издадена во согласност со законите и постапката кои се применувале за издавање на претходните […]

Вести

МФ: Еврообврзницата е издадена по сите закони, а СДСМ би требало тоа да го знае бидејќи ја издаде првата

Настојувањето во јавноста да се фрли сомнеж на законитоста на издавањето на еврообврзницата со извртување на вистината, е само недостоинствен обид на СДСМ за дневно-политички маркетинг, реагира Министерството за финансии […]

Политички партии

ВМРО-ДПМНЕ: Главна цел на аболицираниот криминалец Зоран Заев и СДСМ е нарушувањето на финансиската стабилност

Финансиските терористи од СДСМ свесно и тенденциозно и нанесоа директна штета на Република Македонија од 25 милиони евра.Интегрален текст од реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ СДСМ воден од логиката „што полошо за […]

Вести

Македонија ги обезбеди неопходните средства за одржување на макроекономската стабилност

Македонија ја издаде петтата еврообврзница во вредност од 450 милиони евра, со каматна стапка од 5,6% и со рочност од 7 години. Земјава ги обезбеди неопходните средства за одржување на […]

Вести

Миноски: Со еврообврзницата се обезбедени неопходни финансиски средства за целосна ликвидност на Буџетот

Благодарение на вчерашното издавање на еврообврзницата обезбедени се неопходните финансиски средствава со што има целосно ликвидност на Буџетот, објасни на денешното гостување во вестите на Сител, министерот за финансии, Кирил […]