Ознака: Европа гори

Свет

Европа гори, температурите рушат рекорди

Незапаметено високи температури веќе неколку дена се бележат во речиси цела Европа. Уште вчера во Франција е измерена највисоката температура досега од 44,3 степени Целзиусови, а топлотниот бран кој го […]