Ознака: Европската унија

Вести

Македонија подготвена за преговори, во фокусот на надворешната политика решавање на прашањето со Бугарија

Северна Македонија е подготвена за почеток на преговори со Европската Унија, земјата стори се што треба за да почне отворањето на поглавјата, фокусот и натаму е евроинтеграцијата, а одложувањето на […]

Вести

Бројот на лица затруени со салмонела во земјите од Европската унија е зголемен

Бројот на случаи на лица затруени со салмонела во земјите од Европската унија е зголемен за три отсто во однос на 2014 година, соопштија денеска претставниците на Унијата за безбедност […]