Ознака: Европскиот совет

Вести Вести Свет

ЕУ Следат длабоки поделби и несогласувања 

Европскиот парламент гласаше за активирање на членот 7 од Повелбата на ЕУ против Унгарија, односно за суспензија на правото на глас на земјата во Европскиот совет поради нарушување на владеењето […]