Ознака: евтаназија на дете

Вести

Прв пат во историјата: Во Белгија извршена евтаназија на дете

Во Белгија првпат во историјата е извршена законска евтаназија на дете, објавија денеска белгиските медиуми, не прецизирајќи на колкава возраст било детето и од која болест било заболено.Според истите извори, […]