Ознака: егзодус

Издвојуваме

Документација во турските архиви: „Македонија не е грчка“

– Архивите на Турција како наследничката на Отоманската Империја располагаат со преголема документација за историската вистина и за Македонија и за Грција. Кај нас тие датотеки речиси воопшто и не […]