Ознака: едгар алан по

Занимливости

Вистинска мистерија: Повеќе од 150 години никој не знае од што починал Едгар Алан По

Едгар Алан По е претставник на американскиот романтизам. Тој е писател, поет, уредник и критичар. Познат по своите мрачни и мистериозни приказни, тој се смета за творец на детективскиот жанр. […]