Ознака: единствени

Занимливости

Синооките луѓе се единствени

Најново истражување покажува дека сите синооки луѓе имаат заеднички предок. Таа личност живеела пред 6.000 години, и имала генетска мутација која денес се проширила низ цел свет.Кој точно ги „донел” […]