Ознака: едиција

Вести

Црните страници на УДБА- Емиграцијата- државен непријател број еден!

„Црните страници на УДБА“ е сведоштво за едно време, бурно време. Период во кој била супресирана каква било мисла што излегувала надвор од „дозволеното“ мислење на номенклатурата на власт. Дали […]

Вести

Петровски: Во овие документи има злосторства кои се против човештвото кои треба да бидат истражени и да се откријат виновниците!

Македонската јавност ја разбранува промоцијата на историската едицијата „Црните страници на УДБА“ , издадена од страна на ДАРМ, во кое меѓу другото беше потенцирано дека имало следење на луѓе.Притоа, директорот […]