Ознака: една година затвор

Македонија

Моника Ристовска е осудена на една година затвор

Активистката Моника Ристовска е осудена на една година затвор, за “Неовластено производство и пуштање во промет наркотични дроги, психотропни супстанции и прекурсори“ од член 215 став 1 од Кривичниот законик. […]