Ознака: езера

Вести

Eзерата ни се во неповолна состојба

Додека локалната власт и научната фела бараат решенија – на терен се уште е алармантна ситуацијата со водостојот на Преспанското езеро кое загуби големи количини вода периодов. Професорот Здравко Крстаноски […]

Вести

Дождот ги зголеми нивоата на реките и езерата

Нивото на Дојранското Езеро е речиси три пати повисоко од просекот за ноември, додека нивоата на Преспанското и Охридското се во рамки на просекот, покажува денешното хидролошко мерење.Според УХМР, водостоите […]