Ознака: Езерото Лугу

Живот

Езерото Лугу е кралство на жените: Имаат љубовници колку сакаат и го држат целото богатство

Племето Мосуо брои околу 40.000 луѓе, а со векови живее на брегот на езерото Лугу, на границата на провинциите Сечуан и Јунана, опкружено со планини, а куќите кои се живописни […]