Ознака: еколошка катастрофа

Балкан

На плажите околу Атина им се заканува еколошка катастрофа

Голема операција на чистење со специјални бродови, од кои некои се дојдени на помош од ЕУ, започна во околината на Атина, откако нафтената дамка од потонатиот грчки танкер се приближи […]