Ознака: економски раст

Вести

Економски форум „Родово еднакви плати за поголем економски раст“

Економски форум „Родово еднакви плати за поголем економски раст“ ќе се одржи денеска во Скопје во организација на организацијата Finance Think.Во рамки на форумот ќе се одржи панел дискусија за […]

Вести

Македонската економија догодина со раст меѓу 3 и 3,5 проценти

Македонската економија следната година се очекува да има раст од 3 проценти според проекцијата на Владата и 3,5 проценти според Народната банка на Република Македонија.Владата очекува дека растот на  економската […]