Ознака: експлоатација

Живот

Прави обувки што ни во сон не може да ги купи: Сузана работи 45 часа неделно, а кога бара боледување…

Активисти на Светсокото здружение за заштита на работниците дошле до сознание дека милиони купувачи се убедени дека со купувањето во скапите продавници, купуваат роба изработена во Германија и Италија, а […]

Вести

„Гардијан“: Во Македонија, БиХ и Албанија се произведуваат луксузни чевли за мизерни плати

Според една направена студија, работниците што ги произведуваат луксузните британски брендови земаат ниски плати и работат во лоши услови. Како што пишува Гардијан, милион купувачи веруваат во тоа дека скапите чевли што […]

Живот

ВАЛКАНИ ТАЈНИ ЗА РАБОТАТА НА БРОД: Те поседуваат и користат, но сексот многу помага…

Работата на крузери можеби звучи како совршена работа – патување по светот, запознавање на сите нации и голема плата, но оваа работа е сѐ, само не тоа.Сите валкани тајни кои […]