Ознака: Екстерно

Вести

Нов термин за екстерно за средношколците

Поради одлуката на Министерството за образование, за продолжување на зимскиот распуст, процесот на екстерно проверување на постигањата на учениците од завршните години во средното образование, ќе се спроведе во периодот […]

Вести

Платени пропагандисти за укинување на екстерното

Деновиве повторно станува актуелно екстерното тестирање. Во периодот што следи, поточно од 30 јануари до 3 февруари ќе се проверуваат постигањата на учениците од завршите години во средното образование, веќе […]