Ознака: ЕКСТРЕМИСТИ

Вести

Отворено писмо од Војводи по повод дивеењето на Балисти – Шкендија

Почитувани граѓани на Република Македонија, тетовчани, медиуми и новинари. За нештата да бидат појасни и да се дознае целата вистина ве замолуваме сите да го споделите ова наше последно соопштение […]

Вести

Исламска држава обучува борци да глумат бегалци за да стигнат до Европа

Германската федерална разузнавачка служба (БНД) предупредува дека борци на терористичката група Исламска држава продолжуваат да се обучуваат како да се преправаат во бегалци, за да достигнат до Европа како мигранти, […]

Вести

Истрага во Германија: 300 војници под сомнение дека се инфилтрирани екстремисти

Германската воена разузнавачка служба (МАД) спроведува истрага за 300 случаи на потенцијални екстремисти кои се инфилтирани во германската армија, објави Ди Велт повикувајќи се на воени извори.Германската воена разузнавачка служба […]