Ознака: екстремно топло

Вести Македонија

Екстремно топло, со потпросечни врнежи во октомври

Екстремно топло со потпросечни врнежи се карактеризира времето во втората половина од октомври. Од УХМР наведуваат дека според измерените вредности за среднодневната темпрература на воздухот првата декада од октомври се […]