Ознака: ЕК

Коментари

Македонските судии и се додворуваат на ЕУ, додека хрватските ја прават лом

Само Уставниот суд на Хрватска може да донесе решение дали некој акт, па и пресуда, се уставни или не, Европската комисија нема право внатрешните правни акти да бара да бидат […]

Вести

Попоски: Кризата има цена на чинење, фокусот да остане на итните реформи

Политичката криза има цена на чинење, но доколку го одржиме фокусот на спроведување на идните реформски приоритети без оглед на напредокот на политичкиот дијалог ќе докажеме дека Македонија има капацитет […]

Вести

ЕК: Македонија да одржи итни кредибилни избори

Европската комисија денеска ја поздрави одлуката на претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов, да ја повлече аболицијата за сите лица инволвирани во скандалот со прислушувањето што создаде политичка криза kojaшто […]