Ознака: елекромагнетна

Занимливости

Електромагнетна бура денеска ќе ја погоди Земјата

Дел од милијарда тони електромагнетни честички кои Сонцето минатиот петок ги исфрли кон Земјата, стигна до магнетното поле што предизвика геоматска бура видлива во форма на аурора бореалис.Поларната светлина заради […]