Ознака: електричен автомобил

Македонија

Ова е првиот македонски електричен автомобил

Првиот електричен автомобил ЗАС Г20 произведен и развиен во нашата земја се најде на страниците на “Њујорк тајмс“ опишувајќи го како трансформација на малиот култен автомобил “Застава 750“ од времето […]

Вести

Искуство на Миленко Неделковски: Електричен автомобил заштедува многу пари и ја чува природата

Мојот добар пријател, најголемиот жив дисидент во Европа, Даниеле Генсер од Швајцарија е човек што ми овозможи прв пат да возам електричен автомобил. Секако не сметајќи ги бампер аутата во […]