Ознака: електрични автомобили

Вести

Се очекува 2019-та да биде година на електрични возила на македонскиот пазар

убвенции, станици за полнење и најави за нови модели на електричните возила. Според најавите, 2019 треба да биде година на возила со 0 емисија на штетни гасови на македонските улици. […]

Автомобилизам

Автомобилските гиганти почнуваат со изградба на станици за полнење на електрични автомобили во Европа

BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company и Volkswagen Group со Porsche и Audi планираат заедничко градење на мрежа од брзи и моќни станици за полнење на најважните патни делници […]

Автомобилизам

Автомобилите до 2030 година повеќе нема да се движат на гориво?!

Ќе се возат ли во блиска иднина по улиците на Европа, автомобили кои не се придвижуваат со гориво?Ако Германија успее да се наметне, веројатно да. Властите во Берлин веќе донесоа […]