Ознака: ЕЛЕКТРИЧНИ ВОЗИЛА

Вести

Електричните возила сè попопуларни, дизелот станува непосакуван

Според информациите од ACEA (Европското здружение на производителите на автомобили) барањата за електричните возила пораснале за 81% во последните три месеци од 2019 година односно продадени се 156.805 автомобили. Хибридните […]

Вести

Попоски: Над милион садници и електрични возила за подобрување на климата во Скопје

Во Скопје за следниот период се предвидени над милон садници, како и набавска на електрични возила, електрични автобуси и други субвенции се со цел намалување на загаденоста на воздухот во […]

Вести

Владата предвиде средства за поволностите за купување електрични возила и субвенции за плински уреди

Владата предвиде средства за проектот за повеќе на електрични автомобили и субвенции за вградување на плински уреди во автомобилите. Вицепремиерот Владимир Пешевски денес изјави дека веќе во буџетот за следната […]