Ознака: ЕЛЕМ

Економија

ЕЛЕМ ја подготвува Попова Шапка за продажба

На барање на Владата ЕЛЕМ веќе работи на физибилити студија за ски-центарот Попова Шапка во која ќе бидат презентирани техничката, правната и финансиската анализа на можностите на овој ски-центар, а причината […]

Вести

Дали ангажирањето на Обрадовиќ во ЕЛЕМ е подготвка за нов бонбона бизнис

ВМРО-ДПМНЕ прашува која е целта на ангажирањето на Александар Обрадовиќ за директор на АД ЕЛЕМ, дали е испумпување на милиони евра од касата на компанијата или е подготовка на фирмата […]

Вести

Елем во моментов е во одлична кондиција, а правилното менаџирање во иднина значи и правилно користење на богатството на сите граѓани на Македонија

Јас можам да зборувам од името на Елем и тоа го зборував изминатиов период, на 15 мај Елем ги достави калкулациите од своето работење и она што го има зацртано […]

Вести

Нема да има зголемување на цената на струјата

АД Електрани на Македонија нема да бара зголемување на цената на електричната енергија за тарифните потрошувачи, а негативното салдо од работењето на почетокот на годинава предизвикано со увозот на струја […]

Вести

ЕЛЕМ: Во јануари производството зголемено за 8,61 отсто

Производните капацитети на АД Електрани на Македонија во јануари годинава испорачаа над 501.201 мегават часови електрична енергија за потребите на домаќинствата и малото стопанство. Со овој резултат производствениот план за […]

Вести

ЕЛЕМ: СДСМ не знае што е оптимизација на домашното производство

СДСМ продолжува да манифестира елементарно непознавање за функционирањето на електро-енергетскиот систем и манипулира за состојбата на производните капацитети, порачува АД ЕЛЕМ во пишана реакција на денешната прес-конференција на СДСМ на […]