Ознака: Елисавета Николова

Вести

Внуката на штипскиот војвода Мише Развигоров по 74 години за прв пат дојде во Штип

Елисавета Николова од Бугарија, за првпат се сретна со својот дедо, штипскиот војвода  Мише Развигоров.74-годишната Савка, чиј семеен корен е длабоко во новоселската почва, првпат со своја нога, згази на […]