Ознака: елка

Занимливости

Од каде потекнуваат новогодишните елки

Веројатно многумина од вас во овој дел од годината се запрашале од каде потекнуваат новогодишните елки? Еве го одговорот.   Се смета дека првата новогодишна елка е поставена во Катедралата […]

Занимливости

Формула за совршено китење на елка

Математичари од Британскиот Универзитет Шерфид, ја пронашле формулата со која совршено можете да ја украсите новогодишната елка… За совршена хармонија на зеленилото и сјајот, потребно е внимателно да го изберете […]