Ознака: Елмаз Докле

Црна хроника

Почина Елмаз Докле, активист и борец за правата на Македонците во Албанија

Во 77-та година од животот синоќа ненајдејно почина Емаз Докле,еден од најголемите активисти и борец за правата на Македонците во Албанија.Веста за неговата смрт ја објави електронското издание на единствениот […]