Ознака: емил димитриев

Вести

Димитриев: Рудникот „Саса“ е успешен пример на стопанисување

Рудникот за олово и цинк „Саса“ од Македонска Каменица денеска одбележа 10 години од рестартирањето.Претседателот на Владата Емил Димитриев, кој присуствуваше на свеченоста, истакна дека во моментот рудникот „Саса“ е […]

Вести

Димитриев: Нов инвестициски циклус од 1,8 милиони евра за Македонска Каменица

Нов инвестициски циклус од 1,8 милиони евра за Македонска Каменица најави денеска во овој град претседателот на Владата Емил Димитриев кој присуствуваше на отворање улица во центарот на градот што […]

Вести

Емил Димитриев во посета на Македонска Каменица

Премиерот Емил Димитриев денеска ќе престојува во Општина Македонска Каменица.За време на посетата, тој ќе оствари средба со менаџерскиот тим на рудникот Саса и ќе присуствува на свеченоста по повод […]

Вести

Димитриев: Оваа Влада е политичка, а не техничка!

Оваа Влада е политичка, не е Влада за спроведување на изборите бидејќи нема датум за нивно одржување и ние сме концентрирани на реализација на програмата, изјави премиерот Емил Димитриев по […]