Ознака: Енергетика

Вести

Граѓаните ги добиваат неопходните количини на електрична енергија

Електроенергетскиот систем во Македонија е стабилен. Граѓаните ги добиваат неопходните количини на енергија. Викендов во одредена мера се релаксираше електроенергетскиот систем во Македонија, односно ова благо затоплување на времето позитивно влијаеја […]

Вести

Снабдувањето со електрична енергија редовно, потрошувачката зголемена

Снабдувањето со електрична енергија за домаќинствата и помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија се одвива редовно и  во согласност со нивните потреби, информираат од АД ЕЛЕМ.  Во текот […]

Вести

Се задоволуваат сите потреби на потрошувачите , енергетската состојба е стабилна

Електроенергетската состојба е стабилна и граѓаните и целата индустрија што е на регулираниот пазар ги добиваат сите потребни количини енергија, информира директорот на АД ЕЛЕМ Христијан Мицкоски.  Тој додаде дека […]

Локална самоуправа

Почнаа деновите на енергетска ефикасност на Град Скопје

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, денеска /02.11.2016 година (среда)/ во  Салата на Советот  на Град Скопје ја отвори конференцијата „Денови на енергетска ефикасност на Град Скопје -2016“.- Свесни за […]