Ознака: Енергија

Живот

СИТЕ ИМАМЕ „ТАЈНО КОПЧЕ“: Еве што ќе се случи ако го притиснете овој дел од телото!

Традиционалната кинеска медицина го следи убедувањето дека на човековото тело постојат меридијани на енергијата и дека долж нив се наоѓаат многу акупунктурни точки.Кенет Риланд, поранешен лекар на американскиот претседател Никсон, […]

Живот

Револуцинерно откритие: Еве која намирница преставува извор на енергија на ракот!

Со  децении научниците мислеле дека за раст на смртоносниот облик на туморна мозокот е потребен шеќерот.Откритието  дека мастите, а не шеќерот (како што  се верувало претходно) се извор на енергија […]

Живот

7 одлични причини за почесто да јадете СУВО ГРОЗЈЕ – Го подобрува сексуалното здравје, спречува рак…

Сувото грозје е веројатно најшироко користеното суво овошје во светот. Не само што е вкусно, тоа е одлично и за подготовка на колачи и слатки и е многу здраво.Оваа намирница […]