Ознака: енормна загаденост

Македонија

Енормна загаденост во цела Македонија, најалармантно утрово во Тетово

Многу високи концентрации на канцерогените ПМ10 честички утрово се регистрирани во речиси сите места каде има мерни станици. Сепак, најалармантно е во Тетово. Градот денес е лидер по загаденост на воздухот во […]