Ознака: епидемиолог

Живот

Епидемиолог сум и татко. Еве зошто мислам дека треба да работат училиштата, вели Бенџамин П. Линас

Ковид-19 предизвикува неизвесност во нашите животи и нè принудува да донесуваме сложени одлуки со малку информации и спротивставени насоки од властите. Летото не нуди бегство. Но, што ќе правиме со […]

Вести

Главниот американски епидемиолог предупреди на евентуално негативни последици на вакцини на Ковид-19

Директорот на Националниот институт за алергии и заразни болести Ентони Фаучи (79) изјави денеска дека американски компании работат на најмалку осум вакцини и дека, доколку се оди добро, би можело […]