Ознака: епилиепсија

Живот

Музиката на Моцарт им помага на децата со епилепсија?

Децата на возраст од 2 до 18 години кои ја слушале музиката на Моцарт, покажале значајно намалување на епилептичните активности во мозокот, тврди новото истражување. Не е јасно како сонатите […]