Ознака: ербас

Технологија

Ербас ќе прави летечко такси: Тестирањата ќе започнат од 2017 година

Airbus, втората по големина авионска компанија во САД (по Боинг) ја замислува иднината на еден конкретен начин – летечки такси возила, управувани од вештачка интелигенција, кои се дел од проектот […]