Ознака: ерга омнес

Вести Македонија

Прифативме erga omnes за да нема идни конфликти

Во отворена програма на Телма „Топ тема “ премиерот Зоран Заев откри зошто Македонија го прифатила принципот ерга омнес, односно земјата да има едно име за сите употреби, и надвор и […]

Вести

Заев прифати ново име – ерга омнес

Република Северна Македонија, ерга омнес, промена на Уставот и постепено воведување на новото име во внатрешноста на земјата, зачувување на македонскиот идентитет и македонскиот јазик, е содржаното во договорот, кој […]