Ознака: ЕРНЕСТО МАСИМИНО БЕЛЕЛИ

Локална самоуправа

Градоначалникот Трајановски е одликуван за Kомандант од редот Ѕвезда на Италија

Амбасадорот на Република Италија во Република, Н.Е. Ернесто Масимино Белели на градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, му го врачи одликувањето Kомандант од редот Ѕвезда на Италија.Орденот се доделува врз […]

Локална самоуправа

Коце Трајановски ќе биде одликуван со „Командант од редот Ѕвезда на Италија“

Италијанскиот амбасадор во Македонија Ернесто Масимино Белели денеска на скопскиот градоначалник Коце Трајановски ќе му го врачи одликувањето „Командант од редот Ѕвезда на Италија“.Одликувањето ќе биде доделено во Амбасадата на […]

Вести

Потпишана е четвртата по ред Програма за соработка во областа на културата, образованието и науката меѓу Македонија и Италија

Четврта по ред Програма за соработка во областа на културата, образованието и науката меѓу Република Македонија и Република Италија за периодот 2016-2019 година, потпишаа денеска министерката за култура Елизабета Канческа […]