Ознака: ЕрнестЉума

Вести

Албанскиот аналитичар Ернест Љума: Во Македонија треба да се примени принципот „победник со победник“

Аналитичарот Ернест Љума смета дека владата во Македонија треба да ја состават партиите кои освоиле најмногу гласови на изборите, принцип кој се применувал и досега.  Според него, Албанците треба да […]