Ознака: Ернест Хемингвеј

Книготека

5 класици што можете да ги прочитате во еден здив!

Читањето книга од класичната литература може да делува како голем предизвик. Таквите романи бараат вложување многу време, концентрација и ментална енергија. Меѓутоа, следниве 5 романи докажуваат дека книгата не мора […]

Магазин

Најкратката и најтажната приказна од само шест збора, која ќе ве допре до срцето

Светски познатиот и легендарен писател, Ернест Хемингвеј како многу млад во еден разговор со многу повозрасни колеги писатели, одлучил по секоја цена да се пофали, па што и да биде. […]